U utakmici za prestiž, između dvije momčadi kojima je za dlaku izmaklo finale, Barcelona je bila bolja i na kraju zasluženo slavila rezultatom 14:8 (4:1, 2:3, 6:3, 2:1). Španjolci su očigledno imali više snage i koncentracije nakon jučerašnjih polufinalnih dvoboja.
Već po samom početku bilo je jasno da je turnir, barem što se Juga tiče završio sinoć nakon utakmice s Pro Reccom. Španjolci su nakon tri i pol minute igre imali 3:0, a Jugaši su prvi put zapucali prema Lopezu na pola prve četvrtine. Jedini pogodak za hrvatskog prvaka postigao je najbolji igrač Juga na ovom turniru Xavi Garcia.

Jugaši su se malo pribrali u drugom dijelu pa su golovima Garcije, Čuline i Fatovića poluvrijeme zaključili s dva gola minusa; 4:6.

Kada je Garcia početkom treće četvrtine iz peterca zabio za 6:5, činilo se da se Jug vratio u utakmicu, ali su s dva brza gola Španjolci ponovo pobjegli na plus tri, a do kraja četvrtine na nedostižnih 12:7.

U posljednjem dijelu, Kobešćak je dao priliku i Toniju Jarku, a u terenu je bila momčad koja će sljedeće sezone nositi igru Juga. Barceloneta je pred kraj susreta imala plus sedam (14:7), a konačnih 14:8 svojim trećim pogotkom postavio je mladi Kristijan Čulina, koji je bio najbolji igrač Juga na ovoj utakmici. Upravo su nastupi Marka Žuvele koji ima 16 i pol godina te godinu dana starijeg Čuline najveći dobitak Vjeka Kobešćaka za predstojeću sezonu.

Kažimo i to kako je u borbi za sedmo mjesto Brescia pobijedila Spandau 14:10 dok je peto mjesto pripalo Szolnokiju koji je bio bolji od Egera 10:6.