Finalnom utakmicom Kupa Hrvatske Jug CO i Mladost zaključili su prošlu kalendarsku godinu. Isti će protivnici otvoriti i 2019. godinu, u srijedu 9. siječnja, ovoga puta u sklopu šestog kola LEN Lige prvaka. To će biti već četvrti sraz najbolja dva domaća kluba u ovoj sezoni. Jugaši su slavili dva puta u Kupu Hrvatske dok su Zagrepčani na samom startu sezone iznenadili Juga u Gružu u drugom kolu Regionalne lige.

Jugaši su nakon finala Kupa radili individualno, a okupljanje momčadi nakon blagdana nije proteklo bez problema jer su radi vremenskih nepogoda dva dana kasnili Alex Papanastasiou i Daniil Merkulov.

‘Sedam dana nakon okupljanja imamo tešku utakmicu u Ligi prvaka. Nakon odigrane tri utakmice protiv Mladosti ove sezone možemo sa sigurnošću reći da nas čeka težak dvoboj jer je Mladost pokazala veliku kvalitetu. Ne znamo u kojem ćemo stanju biti, nadamo se da možemo biti dobri kao i u prosincu, ali za očekivati je da je i pauza ostavila traga. U svakom slučaju, imamo veliki respekt prema Mladosti i nadam se ćemo biti kompletni obzirom da u Gradu hara gripa’, kazao je Vjeko Kobešćak dva dana uoči utakmice.