Jučer su u Barceloni izvučene skupine LEN Lige prvaka za sezonu 2018./2019. Ždrijeb nije pomazio Jugaše te im je već u grupnoj fazi donio okršaje protiv Olympiacosa, Szolnokija, Spandaua, Hannovera te zagrebačke Mladosti. Momčadi Vjekoslava Kobešćaka ne ide na ruku ni to što ih je ždrijeb spojio s domaćinom završnog turnira te će biti još teže osigurati mjesto u skupini koje vodi na Final 8. Naš trener prokomentiao je jučerašnji ždrijeb:

Izvukli smo zanimljivu skupinu?
Grupa nije laka, ali nismo ni očekivali laganu grupu s obzirom na konkurente. Moramo pričekati kraj kvalifikacija jer i one nam mogu donijeti neugodne momčadi poput Ferencvaroša i Brescie. Tek ćemo tada znati pravu situaciju. Već sad u skupini imamo prvaka Europe. Tu su Szolnoki i Spandau, momčadi koje su nastupile na Final 8 prošle sezone. Mislim da svaka ekipa u grupi želi i ima ambicije nastupiti na završnom turniru. Bit će vrlo zanimljivo, pogtovo jer u grupi imamo i Hannovera, koji je domaćin ovogodišnjeg završnog turnira.
Naš cilj je doći do Final 8 te se nadam da ćemo pružiti dobre igre u Ligi prvaka i da ćemo ostvariti puno pobjeda.

Prvo kolo idemo u Berlin?
Spandau je već prošle sezone pokazao da se može nositi ravnomjerno sa svim momčadima u Ligi prvaka. Nijedna utakmica ne može biti laka. Mislim da smo bolji od nekih momčadi, ali nijedan protivnik nije lagan. Nećemo puno vremena provesti u punom sastavu do početka sezone, ali kad se okupimo svi, dobro ćemo se pripremiti za Spandau.

Nakon dugo godina imamo barem dva predstavnika u Ligi prvaka?
To je veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo. Osim Juga i Mladosti, možda i splitski Jadran izbori svoje mjesto u grupnom djelu natjecanja kroz kvalifikacije. Veselimo se susretima protiv Mladosti, kako u Ligi prvaka, tako i u domaćem prvenstvu.