Na jučer završenom Prvenstvu Hrvtaske za mlađe juniore, koje se održalo u Splitu, vaterpolisti VK Jug Croatia osiguranja popeli su se na najviše postolje. Kroz grupni dio natjecanja pokazali su igru, koja je za klasu bila bolja od ostalih. Tu su nadmoć dokazali i u nedjeljnom finalu. Splitski Jadran su u domaćem bazenu porazili teniskim rezultatom 6:0. Svoj osvrt na turnir dao nam je trener mlađih juniora Miho Bobić:

‘Ovo su sjajni momci i više nego zasluženo su osvojili naslov prvaka. Sve važne utakmice su odigrali kako treba, držali se dogovora do najsitnijih detalja. Prva dva kola igrali smo s protivnicima od kojih smo puno jači tako da nisam imao pravi uvid u stvarno stanje momčadi. Međutim, već od Mladosti u trećem kolu pa u polufinalu i na kraju u finalu pokazali smo najbolji i najljepši vaterpolo, vidilo se da naša igra ima glavu i rep.

Ovakav konačan rezultat ne viđamo često?
“Već dugo sam trener i ne mogu se sjetit da je ikad neka momčad u ovim kategorijama pobijedila u finalu bez primljenog gola. Osobno, očekivao sam neizvjesniju utakmicu jer se ipak radi o dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj, ali imali smo odličnog vratara i obrana je funkcionirala savršeno tako da Jadran jednostavno nije imao šanse.

Možete li istaknuti nekog pojedinca?
“Prvo ime, ne samo Juga nego i cijelog turnira bio je svakako naš kapetan Roberto Radić. Odigrao je fantastičan turnir i samo sportskom nepravdom nije proglašen najboljim igračem turnira, ali to je već neka druga priča. Osim njega pohvale svakako idu i Ivanu Jurišiću koji je branio fantastično i kojemu je također nanesena nepravda, Luki Ljepavi koji je bio dominantan na poziciji centra, beku Zvonimiru Periću, našim ljevacima. Jednostavno cijela je momčad zaslužila trofej jer su bili momčad u punom smislu te riječi.

“Bez obzira na životne i sportske nepravde, to će nam biti dodatni motiv za još bolji rad i dokazivanje u budućnosti.“

“Uz sve čestitke igračima moram spomenuti i veliki doprinos moga pomoćnika Mara Balića i direktora mlađih kategorija Gorana Sukna koji su cijelo vrijeme bili s momčadi i uz momčad te našeg vozača Zdenka Miletića koji nam je ovo putovanje učinio još ugodnijim.“