Ulaskom u 5. mjesec došli smo do faze u kojoj nam predstoje bitne utakmice. Bitne iz razloga što one odlučuju o trofejima. Jedno finale, ono Regionalne vaterpolo lige, je za nama, dok borba za prvaka Hrvatske počinje 1. utakmicom završnice u srijedu, 8. svibnja. Za najavu doigravanja, ali i dojmove dosadašnjeg dijela sezone, pitali smo jednog od glavnih ljudi u bazenu zbog kojeg je Jug CO ove sezone ostvarivao odlične rezultate, našeg stupa obrane, prvog vratara seniorske momčadi, Tonija Popadića.

Za početak o dosadašnjem dijelu sezone koji je za nama?

‘Općenito gledano mogu biti zadovoljan dosad prikazanim. Boli me poraz u finalu RVL-a gdje sam podbacio i nisam bio pravi. Na neki način smatram da sam i jedan od glavnih krivaca za taj poraz, no život ide dalje, okrećemo se novim utakmicama. Svaki dan donosi novi izazov.

Zamijeniti Marka Bijača, najboljeg golmana na svijetu, nije nimalo lagano. Veliku ulogu u brzoj prilagodbi imali su suigrači i treneri. Njihova potpora gurala me naprijed iz dana u dan. Uz trenera Kobešćaka, posebno bih izdvojio i trenera Mara Balića koji me je svaki dan savjetovao, radio sa mnom, pokazivao koliko mogu što mi je uz ogromnu potporu suigrača jako pomoglo.’

U srijedu kreće završna serija Prvenstva Hrvatske?

‘Prvu utakmicu ne dočekujemo u formi u kojoj smo se nadali. Malo smo poljuljani od poraza u finalu RVL-a, u kojem nismo pokazali apsolutno ništa, ali što nam isto daje za pravo nadati se i vjerovati u naše slavlje u ovoj završnoj seriji. Mladost je momčad s vrhunskim pojedincima počevši od Marcelića koji je među najboljim golmanima na svijetu trenutno, zatim Radua koji s 38 godina igra u životnoj formi, preko vanjske linije što i Mladosti daje za pravo nadati se pozitivnom ishodu završne serije.

Možda nekim rezultatima u Europi nisu pokazali ono najbolje, ali izuzetno su neugodan protivnik, pogotovo na Savi. U završnu seriju ulazimo sa šansama 50:50. Iako je Mladost u maloj psihološkoj prednosti zbog osvojenog finala RVL-a, naša je momčad sastavljena od iznimno kvalitetnih i iskusnih igrača da bi jedan poraz ostavio velik trag na nama. Tu su igrači koji su igrali brojna finala što na klupskoj, što na reprezentativnoj sceni, te će nama mladima pomoći kako bismo bili maksimalno spremni za sve što nas čeka na utakmici u srijedu.

Za sada sve u ekipi funkcionira odlično, ali bez trofeja se ne računa. Mi smo Jug, ovo je Dubrovnik, znamo koliko vaterpolo znači Gradu, i sav naš trud bez trofeja pada u vodu.’