Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje najbolja je sportska momčad Dalmacije za 2017. godinu. Tako su odlučili čitatelji dnevnog lista ‘Slobodna Dalmacija’ u svojoj tradicionalnoj godišnjoj anketi. Svečana dodjela priznanja održana je danas u Splitu u staroj gradskoj vijećnici, a nagradu je u ime kluba preuzeo kapetan momčadi Marko Bijač.

‘U ime kluba i svoje osobno želio bi se zahvaliti čitateljima Slobodne Dalmacije koji su nam svojim glasovima već drugu godinu za redom udijelili titulu najboljih u Dalmaciji. Uspješna godina je iza nas i naravno da smo ponosni na sve što smo ostvarili. Svima nominiranima koji su se okupili u Staroj gradskoj vijećnici želim čestitati na njihovim uspjesima u prošloj godini i koristim ovu priliku poželjeti im da te uspjehe ponove u 2018’, kazao je Jugov kapetan.

U kategoriji sportaša prvo mjesto osvojio je K1 borac Antonio Plazibat, kod sportašica najbolja je plivačica Dina Levačić, odbojkašice Marina Kaštela najbolja su ekipa dok su u kategoriji nada, prvo mjesto odnijele velolučke veslačice Ivana i Josipa Jurković.