Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 12. kola LEN Lige prvaka, nakon kojega će mnoge stvari, što se tiče plasmana na finalni turnir, biti jasnije. Jugaši su već osigurali nastup u Hannoveru i mirno s vrha s 29 osvojenih bodova promatraju rasplet u skupini ‘B’ bez obzira na to što ih čeka gostovanje kod Szolnokija kojemu gori pod nogama i koji, želi li se plasirati na završni turnir, treba sve tri pobjede do kraja. Nakon Juga Szolnokiju u goste stiže BPM Sport management dok u posljednjem kolu gostuju u Splitu kod Jadrana. U najboljem slučaju po njih natjecanje po skupinama završit će s 27 bodova.

BPM Sport management, najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja, imat će najteži zadatak obzirom da će posljednje dvije utakmice igrati u gostima protiv izravnih suparnika Szolnokija i Olympiacosa. Za očekivati je njihovu subotnju pobjedu kod kuće protiv Waspo Hannovera tako da bi u posljednja dva kola ušli s 26 bodova.

Olympiacos je u najboljem položaju jer u subotu gostuje kod već davno otpisanog Spandaua potom dočekuje Waspo Hannover dok u posljednjem kolu u Pireju igraju derbi protiv BPM Sport managementa. Grci trenutno drže treću poziciju sa 21 osvojenim bodom.

Napomenimo kako će se iz skupine ‘B’ samo tri prvoplasirane momčadi kvalificirati na Final 8 jer je Waspo Hannover kao domaćin plasman osigurao automatski.

Pro Recco je četiri kola prije kraja natjecanja po skupinama osigurao prvo mjesto u skupini ‘A’, a i ostala tri sudionika završnog turnira su manje-više poznata. Brescia, Barceloneta su sigurni dok se u borbu za četvrtu poziciju s Ferencvarosom eventualno može uključiti moskovski Dynamo kojemu će za taj pothvat trebati sve tri pobjede uključujući i subotnju na gostovanju kod Barcelonete te u posljednjem kolu kada u Moskvu stiže Ferencvaros.

Raspored 12. kola
Skupina ‘B’
13. travnja
19:00 Szolnoki Dozsa – Jug Croatia osiguranje
19:00 Spandao 04 – Olympiacos
19:00 BPM Sport management – Waspo Hannover
20:30 HAVK Mladost – Jadran Split

Skupina ‘A’
12. travnja
20:30 Steaua – ZF Eger
13. travnja
12:30 CNA Barceloneta – Dynamo Moskva
18:30 Ferencvaros – Pro Recco
20:30 Crvena zvezda – AN Brescia

POREDAK
Skupina ‘B’
1. Jug CO 29, 2. BPM Sport management 23, 3. Olympiacos 21, 4. Szolnoki 18, 5. Jadran Split 9, 6. Waspo Hannover 9, 7. HAVK Mladost 8, 8. Spandau 04 7.

Skupina ‘A’
1. Pro Recco 33, 2. AN Brescia 23, 3. CNA Barceloneta 22, 4. Ferencvaros 19, 5. Dynamo Moskva 15, 6. ZF Eger 12, 7. Steaua 6, 8. Crvena zvezda 0.