Uoči velikog derbija protiv Mladosti, u prostorijama Jug Adriatic osiguranja na bazenu u Gružu održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak, kapetan Xavi Garcia i reprezentativni branič Marko Macan.

Naravno, prva tema bila je poraz protiv Jadrana u četvrtom kolu Lige prvaka.

‘Bio sam tužan jer smo izgubili u Splitu, ali nisam razočaran. Mislim sam da smo i ovakvi mogli izvući tu utakmicu s par kvalitetnijih odluka u završnici. Dobili smo previše isključenja tako da smo u zadnjoj četvrtini na klupi od raspoloživih igrača imali samo rezervnog vratara. Cilj nam je da do prekida sezone zbog Europskog prvenstva izvučemo najbolje od sebe’, rekao je trener Jug Adriatic osiguranja i nastavio: ‘Na papiru je Jug bolja momčad od Jadrana, ali nije bilo realno da Jadran odigra loše kao prije 20 dana u Gružu. Nama je došao pad, to su normalne stvari, ali nas to ne opravdava i ne boli nas poraz u Poljudu zbog toga manje, već nas motivira za iduće utakmice.’

‘Moramo zaboravit Jadran, okrenuti se prvoj ogledu protiv Mladosti. Imaju dva vrhunska i iskusna centra, jaku vanjsku liniju. Dobar im je kontranapad, po meni najbolji u Europi te imaju odličnog vratara. Ali, imamo i mi kvalitetu. Trenutno ne razmišljamo niti o Kupu Hrvatske, niti o Ligi prvaka, već samo o utakmici protiv Mladosti u Gružu’ kazao je Xavi Garcija.

‘Mladost se strašno pojačala na pozicijama na kojima do jučer nisu bili toliko jaki. Možda imaju najbolji centarski par u Europi i imaju ubojitu kontru. Mi moramo podignuti nivo igre i nadam se kako ćemo sutra imati razloga za slavlje’, kaže Marko Macan, Jugov reprezentativni bek.

‘Čeka nas čvrsta utakmica, utakmica koja je kvalitete europske Lige prvaka. Mi smo Jug, igramo doma i favoriti smo, ali puno će se pitati i njih u sutrašnjoj utakmici, koja je važna, ali ne odlučujuća. Nama je utakmica protiv Barcelonete primjer kako treba igrati, ali opet treba istaknuti kako još nismo odigrali utakmicu u kojoj smo bili svi na najvišem nivou’, zaključio je jugov trener Vjeko Kobešćak.

Utakmica Jug Adriatic osiguranje – HAVK Mladost igra se u Gružu, 15. studenog, s početkom u 19 sati.