Povodom utakmice protiv aktualnog europskog doprvaka Olympiacosa na bazenu u Gružu održana je press konferencija na kojoj su nazočili trener prve momčadi Vjeko Kobešćak i igrač Paulo Obradović.

‘Nakon duže pauze, što se klupskog vaterpola tiče, čeka nas teška i važna utakmica. Imali smo u subotu u Splitu utakmicu s Mornarom. Sve formalnosti smo ostavili s tom utakmicom iza nas. Sad sve što slijedi je važnije i odlučujuće. Očekujem kako ćemo biti dovoljno dobri kako bi nastavili s dobrim rezultatima. Pobjeda bi nam dobro došla jer ponovno gradimo igru i podigla bi nam samopouzdanje pred važnu utakmicu protiv Mladosti u Zagrebu u Regionalnoj ligi’, u uvodu je istakao Kobešćak koji radi crvenog kartona na prošloj utakmici neće voditi svoju momčad u srijedu.

Osvrnuo se i na zadnju utakmicu protiv Grka odigranu prije dva mjeseca u Pireju.
‘Bila je to dosta dobra utakmica s naše strane, prvenstveno u obrani. Drugu sezonu u nizu pokazali smo kako možemo odigrati dobro u Pireju, a protiv jedne tako jake momčadi, koja je imala u toj utakmici u Pireju ogromnu pomoć svojih navijača. Volio bih kad bi ponovili takvu utakmicu i ovdje u Gružu. U Pireju nismo dobro odradili napad. Nismo pogodili neke prilike, a na kraju je njihov vratar imao dvije velike obrane’ – kazao je Kobešćak.

Uz njega je na konferenciji za novinare bio Paulo Obradović, koji je prije dvije sezone s Olympiacosom osvojio naslov prvaka Europe, a prošle sezone bio na domak obrane naslova.
‘Nismo bili skupa duže vrijeme i ne znamo u kakvom su stanju reprezentativci. Nas trojica, koji nismo imali reprezentativne obveze, žestoko smo trenirali i spremni smo za nastavak sezone. Međutim, istu situaciju je imao i Olympiacos. Čeka nas teška utakmica. Nama je imperativ pobjeda’, rekao Obradović i nastavio:
‘Najjače su im karike Genidounias i Joković, njihovi najopasniji šuteri, ali oni su jaki i kao momčad. Imaju dva dobra centra, jaki su i na bekovima… Treba krenuti jako, biti agresivan i nadamo se pobjedi’.

Na kraju press konferencije na upit novinara postoji li pritisak pred ovakvu utakmicu Obradović je ‘ispalio’: ‘Tko nije naučio na pritisak, taj ne igra u Juga!’

Utakmica 8. kola skupine ‘A’ europske Lige prvaka između Jug Adriatic osiguranja i Olympiacosa igra se u Gružu u srijedu, 5. veljače, s početkom u 20.30 sati.