Szolnoki Vizilabda Sport Club je mađarski vaterpolski klub iz Szolnoka. Klub je osnovan 1921. godine, a svoje domaće utakmica igraju na bazenu Tiszaligeti Arena.

Szolnoki je veliko ime kontinentalnog vaterpola, koji u svojoj riznici ima osvojen naslov prvaka Europe (2017), kada je u velikom finalu pobjedio upravo Juga, tadašnjeg branitelja titule.
Što se tiče nacionalnih natjecanja, Szolnok je u svojoj povijesti osvojio 9 naslova prvaka Mađarske, a 5 puta je osvojio kup. Najuspješniji periodi u klupskoj povijesti bili su krajem pedesetih godina prošlog stoljeća (1957-1959) i prije par godina (2015-2017) kada su tri godine uzastopno osvajali naslove prvaka Mađarske.

U tekućoj sezoni Szolnoki predvode mađarski reprezentativci Viktor Nagy, David Angyal, Bence Batori i David Jansik te petorica srpskih reprezentativaca Duško Pjetlović, Gavril Subotić, Đorđe Lazić, Radomir Drašović i nama dobro poznati Viktor Rašović koji je prije dvije sezone nosio kapicu Juga. Na klupi Szolnokija je proslavljeni bivši srpski reprezentativac Živko Gocić.

Jug Adriatic osiguranje – Szolnoki VSC, 3. prosinca u 19,00, bazen u Gružu.