Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja će po dvadesetšesti put igrati u finalu Kupa Hrvatske. U polufinalnoj utakmici na bazenu uz Savu pobijedili su domaću HAVK Mladost 14:7 (3:1, 5:2, 3:3, 3:1).

Jugaši su rutinski odradili ovu utakmicu, vrlo brzo su napravili razliku tako da pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje, a trener Kobešćak imao je priliku rotirati velik broj igrača kako bi se što manje potrošili pred sutrašnje finale u kojem će snage odmjeriti s Jadranom koji je u prvom polufinalu svladao Solaris 12:6.

Po tri pogotka postigli su Loren Fatović i Alex Papanastasiou, dva je dao Stylianos Argyropoulos dok su Maro Joković, Marin Tomasović, Kostas Kakaris, Filip Kržić, Hrvoje Benić i Marko Žuvela po jednom slali loptu iza Marcelića. Toni Popadić upisao je osam obrana, a Ivan Jurišić koji je u igru ušao u posljednjoj četvrtini, tri.

Veliko finale tridesetog Kupa Hrvatske Jug Adriatic osiguranje – Jadran Split na rasporedu je sutra, u nedjelju 19. prosinca spočetkom u 18,30 uz izravan prijenos na drugom programu HRT.