Vjeko Kobešćak i Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje produžili su suradnju do 2025. godine, objavio je predsjednik kluba Tomislav Dumančić u četvrtak na klupskoj konferenciji za medije.

Kobeščak je u Jugu već tri i pol sezone. U svojoj prvoj pravoj sezoni, 2015./16., vodio je i doveo Jugaše do svih pet trofeja (prvaci Hrvatske, Kup Hrvatske, Regionalna liga, prvak Europe i pobjednik europskog Superkupa). Potom iduće dvije sezone osvojio je po tri trofeja (oba domaća, te Triglav regionalna liga).

‘I sam sam bio iznenađen kad sam dobio ponudu za ostankom u klubu narednih sedam godina jer nije lako izdržati toliko dugo razdoblje na jednom mjestu. Međutim, od mog dolaska u Dubrovnik uvjerio sam se kako je ovo prava okolina za postizanje uspjeha kao i stvaranje rezultata i igrača, pa je samim time moja odluka bila puno lakša’, objasnio je svoju odluku Kobešćak.

Predsjednik VK Juga CO Tomislav Dumančić dodao je kako klub posebno vodi računa o mlađim kategorijama koje su ključne za uspješan rad kluba i kako su napravljeni posebni programi za rad s mlađim kategorijama te doveo nekoliko mlađih igrača na kojima gradi budućnost.

‘Želimo zadržati što imamo, ali i napraviti iskorak kao predvodnik svjetskog vaterpola. Naš plan rada doveo je do toga da već sad imamo 40 djece upisanih u školu vaterpola, a u budućnosti planiramo veći fokus staviti na razvoj ženskog vaterpola što je između ostalog i jedan od ciljeva HVS-a’, napomenuo je Dumančić.

Na pitanje što očekuje od nove sezone Kobešćak kaže:
‘Prošlogodišnjim rezultatima sam zadovoljan, ciljeve smo ispunili, ali ove se godine nadamo i nečemu više. Ambicije su veće barem za 1 posto.. Ako budemo mogli računati na Sandra Sukna, onda te ambicije možemo revidirati.’

Kobešćak se posebno osvrnuo na igrače koji su tek došli odnosno vratili se u klub. Alexandros Papanastasiou, Daniil Merkulov, Marin Tomasović te povratnik iz Španjolske, gdje je bio na jednogodišnjoj posudbi, Toni Popadić, mladi su igrači koji će u budućnosti biti nositelji igre, dok će se kao i prošle sezone kroz Regionalnu ligu u ‘vatru’ ubaciti desetak novih igrača iz mlađih kategorija.

Novopečeni kapetan momčadi Xavi Garcia istaknuo je kako je velika čast biti kapetan ove momčadi, ali i kako je on jedan među jednakima jer rezultat donosi momčad, a ne pojedinac.
‘Brza smo ekipa i od toga će dosta ovisiti. Imamo nekoliko novih igrača i trebat će nam malo vremena za uigravanje. Ali, uvjeren sam da ćemo brzo pronaći svoju igru’, kazao je Garcia i dodao:
‘Siguran sam da će ovo biti zanimljiva sezona jer su se Mladost i Jadran igrački pojačali. Spandau ima istu ekipu kao lani, u kojoj su u Berlinu slavili protiv Szolnoka, a Pro Recco ih je dobio s golom razlike. Ali mi smo Jug i uvijek moramo ići na pobjedu.’

Nova sezona za Jug CO počinje u subotu, 13. listopada, nastupom u Triglav regionalnoj ligi protiv Šapca. Potom ih četiri dana poslije čeka početak natjecanja u skupini ‘B’ europske Lige prvaka. U Berlinu igraju protiv Spandaua 04.