Nakon uspješnog starta u sezonu i domaćom pobjedom protiv Šapca u prvom kolu Regionalne lige, Jugaši već sutra kreću prema Berlinu gdje ih u srijedu očekuje susret prvog kola LEN Lige prvaka. U novu europsku sezonu, izabranici Vjeka Kobešćaka, ulaze dvobojem protiv Spandaua.

Prvak Njemačke, prošle je sezone pokazao dobru igru u europskim natjecanjima te je namučio mnoge momčadi iz vrha svjetskog vaterpola. Dokaz dobre sezone je i plasman na Final eight, na kojem su u četvrtfinalu doživili tek minimalni poraz od europskog prvaka Olympiacosa.

‘Utakmica dvije momčadi koje su prije nekoliko mjeseci igrale na završnom turniru Lige prvaka i siguran sam da će biti teško, kao i uvijek kad igraš protiv Spandaua u Berlinu. Mi još uvijek nismo u pravoj formi jer smo kasnije počeli s pripremama, ali vjerujem kako smo sposobni vratiti se iz Berlina s tri boda koja bi nam puno značila u nastavku natjecanja’, kazao je trener Vjeko Kobešćak.

Jugaši put glavnog njemačkog grada kreću sutra rano ujutro letom preko Frankfurta, a uvečer će odraditi prvi trening na bazenu Schönberg.