Često se u sportskom svijetu može čuti izreka da napad pobjeđiva utakmice, a obrana donosi naslove. S obzirom na količinu trofeja u Jugovim vitrinama možemo naslutiti da su Jugovi braniči uvijek na vrhunskoj razini. Kvaiteta škole vaterpola dubrovačkog kluba vidi se i u činjenici da su tri od četiri beka u današnjoj momčadi plod rada Jugovih trenera.

Hrvoje Benić najstariji je među četvoricom stupova obrane. Osim odlične igre na svojoj poziciji, ova sezona donijela je i znatni iskorak u napadu. Vjekoslav Kobešćak u njemu je pronašao jednog od najopasnijih igrača na protivničkoj polovici. U napadima s igračem više često je svojim razornim udarcima završavao akcije te je postao čovjek koji zadaje najveće glavobolje suparničkim trenerima. Nastupio je u 46 utakmica u ovoj sezoni, u kojima je postigao 59 pogodaka.

Godinu dana mlađi je Marko Macan. On je, za razliku od Benića, svoju cijelu karijeru proveo u Jugu. U proteklim sezonama afirmirao se kao jedan od glavnih obrambenih igrača ne samo u klubu, već i u reprezentaciji. Ne šutira često prema protivničkim vratima, ali kada se odluči na udarac to najčešće bude pogodak za pamćenje. Za prvu momčad postigao je 97 pogodaka u 172 nastupa, od čega 20 u ovoj sezoni.

Jedini stranac među braničima je Daniil Merkulov. Ovaj mladi ruski reprezentativac kapicu Jadrana iz Herceg Novog ovog ljeta zamijenio je onom dubrovačkog Juga. Osim iznimne igre u obrani Rus je znatno pojačao lijevu stranu Jugovog napada. U brojnim situacijama iskazao se svojim razornim udarcem protiv kojeg suparnički vratari nisu imali šanse. U 46 nastupa za dubrovački klub postigao je 87 pogodaka.

Najmlađi među njima je Marko Žuvela. Ovaj sedamnaestogodišnjak na mala vrata je ušao u seniorsku momčad. Nakon odlično iskorištenih prilika postao je standardni prvotimac i dobiva sve veću minutažu u ključnim utakmicama. Pokazao je veliku borbenost u dvobojima s najboljim centrima svijeta. Među njima su bili svjestski prvaci, osvajači olimpijskih zlata i mnogi drugi. Osim dobre igre u obrani pokazao je veliku hrabrost u napadu. Mnogi se sjećaju njegovog pogotka velikom Josipu Paviću na gostovanju u Pireju, kada je minutu prije kraja utakmice donio prednost Jugu. U 66 utakmica za prvu momčad postigao je 33 pogotka.