Večeras će bazen Mladosti na Savi po treći put ove sezone biti domaćin srazu dva najveća hrvatska vaterpolska kluba, HAVK Mladosti i Jug Croatia osiguranja. Dugi niz godina Mladost se nije mogla približiti Jugu, ali već prošle sezone bilo je naznaka kako je razlika u kvaliteti sve manja. Potvrda podizanja momčadske kvalitete Zagrepčana stigla je početkom ove sezone kada su sasvim zasluženo slavili u Gružu, a potom su usprkos porazima u svim sljedećim utakmicama, osim posljednje igrane u Zagrebu u kojoj su remizirali, parirali Jugašima do samog kraja.

Šesti ovosezonski međusobni okršaj Zagrepčani očekuju puni optimizma što potvrđuju riječi njihovog trenera Zorana Bajića.

‘Kao i tijekom cijele sezone, siguran sam da nas čeka jedna odlična utakmica u kojoj se pobjednik neće znati do samog kraja. Utakmice Juga i Mladosti su pravi hrvatski vaterpolski ‘El classico’ i siguran sam da će opravdati očekivanja. Nadam se da ćemo nastaviti s našom dobrom igrom i naravno, nadam se osvajanju tri boda. Očekivam pravu podršku s tribina , kazao je Bajić.

Sličnog je mišljenja i njegov sin Luka.

‘Jedva čekam da utakmica krene. Znamo njihove vrline, ali isto tako i mane. Biti će to odlična utakmica kao i sve koje smo odigrali ove sezone. Vjerujem kako ćemo iskoristiti prednost domaćeg bazena i uzeti tri boda koja će nam puno značiti u nastavku Lige prvaka’, kazao je mlađi član dinastije Bajić.

Utakmica devetog kola LEN Lige prvaka HAVK Mladost – Jug CO na rasporedu je večeras s početkom u 20.30. Izravan prijenos je na programu Arenasport 1.