17k

se sviđamo

1619

nas prati

3410

nas prati

416

nas prati

Novosti
Prije 2 tjedna (studeni 6th, 2017)

[PREDSTAVLJAMO] VK Partizan

Vaterpolski klub Partizan osnovan u ljeto 1946. u sklopu istoimenog sportskog društva, a od 1952. natječe se u prvoj ligi. Početkom 60 – tih godina prošlog stoljeća, počeo je veliki uzlet beogradskog klub kada je na klupu sjeo Dubrovčanin Vlaho Orlić koji je u klub doveo velik broj igrača iz Hrvatske što je u sezoni 1963/64 rezultiralo osvajanjem premijerne sezone Kupa prvaka, sadašnje Eurolige. Taj uspjeh Partizan je ponovio još šest puta tako da sa sedam osvojenih naslova prvaka Europe, koliko ih ima i zagrebačka Mladost, dijeli drugo mjesto na ljestvici najuspješnjih europskih klubova. Na prvom je mjestu Pro Recco koji ima osam titula.

Partizan je sedamdesetih godina prošlog stoljeća dominirao tadašnjim jugoslavenskim vaterpolom sve do početka osamdesetih kad je njihovu seriju prekinuo Jug. I nakon raspada bivše države, Partizan je bio vodeća momčad Srbije i Crne Gore, poslije i Srbije, i tom periodu osvojeno je deset naslova prvaka. Najveći uspjeh posljednjih godina ostvaren je 2011. godine kada je na Final fouru u Rimu osvojen sedmi naslov prvaka Europe.

Današnju momčad s klupe vodi mladi stručnjak Stefan Ćirić, koji momčad preuzeo krajem prošle sezone. U ekipi nema zvijezda, mahom su mladi igrači, a jedini koji je poznat je kapetan momčadi Dimitrije Rističević, koji je 2011. godine bio najbolji vratar Svjetskog juniorskog prvenstva i koji je treći vratar reprezentacije Srbije.

Iako su prije početka ovogodišnjeg natjecanja u Ligi prvaka, označeni kao najslabija momčad skupine A, Beograđani su u prvom kolu zadali dosta muke favoriziranim Mađarima iz OSC-a, kojima su ‘puhali’ za vratom pune tri četvrtine.

Jug je u srijedu apsolutni favorit, ali Partizan svakako nije za podcijeniti i u utakmicu će trebati ući s maksimalnim oprezom.

Jug CO i Partizan igraju utakmicu 2. kola LEN Lige prvaka u srijedu 8. studenog u 18,15 sati na bazenu u Gružu.

Podijeli:

Generalni sponzor

Sponzori

Sponzori opreme

Sponzori

Prijatelj i partner