17k

se sviđamo

1623

nas prati

3410

nas prati

418

nas prati

Novosti
Prije 10 mjeseci (travanj 4th, 2017)

[LIGA PRVAKA] Jugaši otputovali u Genovu

Jugaši su popodne preko Zagreba i Minhena odletjeli za Genovu gdje ih sutra uvečer s početkom u 20,30 sati očekuje derbi utakmica devetog kola skupine ‘B’ LEN Lige prvaka protiv super moćnog Pro Recca. Među putnicima nema lakše ozljeđenog Paulo Obradovića te Nikole Pavličevića koji je ostao u Gradu radi školskih obaveza. Mjesto među trinaestoricom našao je 16-godišnji Kristijan Čulina kojemu će ovo biti debi u europskim natjecanjima.
Igrat će na legendarnom plivalištu Albaro u Genovi na koji se Pro Recco vratio početkom ove sezone nakon 33-godišnjeg izbivanja.

Iako su obje momčadi već osigurale nastup na završnom turniru, sutra se očekuje vrhunska utakmica bez kalkulacija. Talijani su od posljednjeg Final sixa prilično promijenili momčad i od tada ne znaju za poraz u svim natjecanjima u kojima su sudjelovali. Od momčadi koja je prošlog lipnja nastupala u Budimpešti, nedostaju Andrija Prlainović, Niccolo Gitto te dva vratara Fabio Viola i Giacomo Pastorino koji je u međuvremenu postao sportski direktor kluba. Te praznine ubrzo su popunjene dolascima Guillerma Moline iz Brescije, Gonzala Echeniquea iz riječkog Primorja, a najveća pojačanja u igračkom dijelu su se dogodila među vratnicama povratkom legendarnog kapetana Stefana Tempestija koji je Budimpeštu propustio radi operativnog zahvata, te dovođenjem bivšeg Jugaša Gorana Volarevića kao njegovu zamjenu. Ipak, mnogi će kao najveće pojačanje označiti dolazak Vladimira Vujasinovića na klupu talijanskog prvaka umjesto Amedea Pomilia koji je označen kao glavni krivac za neuspjeh u prošloj sezoni.
Od ‘starosjedilaca’ tu su Niccolo Figari, Pietro Figlioli, Sandro Sukno, Aleksandar Ivović, Dušan Mandić, Filip Filipović, Duško Pjetlović, prava megamomčad, jedna od najjačih u europskom vaterpolu u posljednjih desetak godina.

U svakom slučaju, Pro Recco ove sezone nije štedio i sve bi osim neosvajanja Lige prvaka bio pravi fjasko.

Utakmica Pro Recco – Jug CO igra su u srijedu s početkom u 20,30 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

 

Foto: Jugaši u zagrebačkoj zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’

Podijeli:

Generalni sponzor

Sponzori

Sponzori opreme

Sponzori

Prijatelj i partner