17k

se sviđamo

1623

nas prati

3410

nas prati

418

nas prati

Novosti
Prije 11 mjeseci (veljača 17th, 2017)

[LIGA PRVAKA] Kobešćak: ‘Moramo odigrati puno bolju utakmicu na svim razinama’

Letom za Zagreb jutros u 6,40 sati, Jugaši su krenuli prema Hannoveru gdje ih sutra očekuje jako bitna utakmica šestog kola Lige prvaka protiv istoimenog domaćina. Nakon remija u Gružu prije deset dana, jasno je da domaćin nije naivna momčad i da će za pozitivan rezultat trebati pokazati puno više.

Večer prije odlaska na put, svoje viđenje dao nam je trener prve momčadi  Vjekoslav Kobešćak.

Hoće li manjak zajedničkih treninga posljednjih dana utjecati na igru u Hannoveru?

‘Nadam se da neće. Nakon osvajanja Kupa Hrvatske u prosincu, mi smo trenirali jakim intenzitetom i to nam je stvaralo problem posljednje tri utakmice, kao i manja rotacija igrača. Morat ćemo dati sve od sebe jer u prvoj utakmici nismo odigrali po planu i odigrati puno bolju utakmicu na svim razinama i plivački i taktički kako bi mogli konkurirati takvoj momčadi kao što je Hannover. Imamo veliki respekt prema momčadi Hannovera i njihovoj igri, pokazali su da su ravnopravan konkurent u borbi za Final six’.

Vidilo se na prvoj utakmici da su igrači bili ‘teški’. Je li se forma igrača podigla?

‘Mi još tražimo svoju formu, nije to ništa čudno ne može se održavat visoka razina forme kroz šest – sedam mjeseci natjecanja. Nadam se da ćemo u subotu biti puno bolji. Ipak, mislim da nam je prije svega ponestalo samopouzdanja. Jedna loša utakmica nas je uvela u nesigurnost’.

Može li Hannover ponoviti napadački učinak iz gruške utakmice, odnosno može li Jug ponoviti loš obrambeni učinak?

‘Kad pogledaš utakmicu u Gružu, vidi se da njihovi golovi nisu bili iznenađujući, dali su ih na svoju kvalitetu. Što iz  šuteva nakon faula, što s igračem više, dakle golove su postizali kako ih i inače postižu. Imaju igrače najvišeg profila kao što je Darko Brguljan, po meni, jedan od najboljih napadača na svijetu, zatim Radović koji je izvrsan šuter, bekovsku liniju koja je odlična i vratara koji je u Gružu bio na visini zadatka. Naravno, mi moramo odigrati puno bolje u obrani ukoliko želimo napraviti rezultat. Mi jesmo ‘štekali’ u napadu prve tri četvrtine, ali smo ipak zabijali. Međutim, u obrani od prve do posljednje minute bili smo mekani, jednostavno loši. Kad na jednoj utakmici primiš 15 golova svaki komentar je suvišan’.

Velika dobit je povratak u momčad Xavija Garcije. Koliko se može očekivati od njega nakon duže pauze?

‘Xavi ide s nama, i sigurno će zaigrat. On je imao veću pauzu i ovo će mu bit prva utakmica nakon ozljede i tu moramo dozirat njegovu minutažu. On je plivački uvijek spreman, pitanje je koliko jako može ući u kontakt. Vidjet ćemo tijekom utakmice koliko ćemo ga moći koristiti’.

Utakmica Waspo Hannover – Jug Croatia osiguranje igra se u subotu na plivalištu Stadionbad Hannover s početkom u 20,45 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

Podijeli:

Generalni sponzor

Sponzori

Sponzori opreme

Sponzori

Prijatelj i partner